Noppeid IT ajaloost (nädal 1)

 Meie oleme need õnnelikud tunnistajad kes püüdsid kõige suuremad ja olulised IT valdkonna avastused ja progressi. Aga ikkagi neid avastusi oli väga palju ka enne meid, olid nii revoltioonilised, kui ka täiesti tottrad ja kui palju veel neid tuleb tulevikkus.

Mina täna räägin teile kolme erinevatest avastusest, erinevate saatustega, milled ma valisin ise.

Minu arust üks kõige revolutsioonilisest avastusest on tehisintellekt. Esimesed mainingud AI'st olid veel iidsetest aegadest, aga pärised tehnilised lahendused ja uuringud hakkasid umbes 50 aastat tagasi ja ainut viimase 10 aasta jooksul AI tegi ülisuur samm progressis. Tänapäeval AI on juba kasutusel paljudes valdkondades ja on valmis täita ka teised sfäärid. Mis üldse on tehisintelekt? Tehisintelekt see on arvurisüsteemi võimalus imiteerida loomulikku intellekti ja täita funktsioonid milled on seotatud inimmõistusega, nagu arutlemis ja õppimis võimalused.


Teine avastus on selline mis oli oma ajast ees, aga põrus läbi.

Tahaksin rääkida elektriautodest, milled on tänapäeval hakkavad vaikselt tavalist autot ära vahetada. Aga kõige esimene elektriauto oli tehtud Inglismaa inseneeriga ja avastajaga William Morrison´iga 1891 aastal. Tema esimene elektriauto prototüüp oli võimalik sõita kiirusega umbes 20 km/h, autol toiteallikaks oli suur pliiaku, mis asus istme all. Aku oli ühendatud elektrimootoriga, mis vedas rattaid. Aga piisava teadvuste ja tänapäevase tehnoloogiate puudutuste tõttu ta ei suutnud realiseeruda oma ideed ja massidele vabastada. See mees kes suutis seda teha ja tegi suur samm elektriauto arenemis oli Elon Mask.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 10: Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini (Nädal 10)

Uus meedia...?(nädal 3)

E-ITSPEA 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus(Nädal 7)